onsdag 3. februar 2010

Justice



Justice er som mange franske elektroniske grupper, de er en duo. Et annet fellestrekk med blant annet Daft Punk er at begge duoene sannsynligvis har en tung eim av urin, som enhver klubbfranskmann.

Jeg tror nok de aller fleste fikk med seg låten D.A.N.C.E. av Justice i 2007 eller noe. Finfin electropoplåt, ikke noe å si på det, men den låter svært lite som resten av albumet deres, Cross. De aller fleste låtene mangler vokal. Det er likevel langt ifra den eneste forskjellen. For resten av låtmaterialet her er smått støyete, skitmørk og relativt tungt. Det er også flere lag med synther, deriblant en fisefin knirkete bassynth. De har også fått klemt inn litt orkestrale elementer, takket være litt strykere iblant. Likevel har det sine lyse punkter, som blant annet nevnte singel, men det forekommer også lyse seksjoner inni enkeltlåtene, som på låten med den passende tittelen Let There Be Light.

Topp dette med litt progressive elementer, en liten dæsj positiv referanse fra åttitallet og en sjuk dansbarhet. Der har du musikken to stykk illeluktende klubbfranskmenn får til med synther. Absolutt nydelig, mørkt - og fengende.

Lytt.

Hva synes du om Justice?

1 kommentar:

 
Bloggen Kim von Klev er en del av Kim von Klev-bloggene