søndag 7. februar 2010

Meshuggah


Nok en metallsøndag. O glede!

Denne gang er det tid for et av Sveriges aller beste metallband, og et av de mest brutale bandene i verden.

Meshuggah består av fire fyrer med typisk metal-look, og en fyr som kunne vært en rapper. Derimot er han sannsynligvis langt flinkere til å skrike.

Med groovy og steinharde riff av en annen dimensjon, en dimensjon der det utelukkende finnes jævelskap, og konstante stopp-og-start-rytmer er dette et band som både kan skrive knallgode låter, og samtidig som de kan brife med en ekstrem teknisk presisjon. Dette uten å bli en smule døllt. Bland det hele inn i en progressiv saus hvor det finnes rolige partier i tillegg, i tillegg til ambiente gitarsoloer som ligger i bakgrunnen, så har du Meshuggah på sitt aller beste, et stadium de oppholder seg på konstant.

De har holdt på en stund, forrige studioalbum var i 2008 i form av den helt fantastiske analblødningsfremkalleren obZen. Gledelig nok kom de ut med kombinert livealbum og konsertfilm på fredag ved navn ALive. Jeg kroner meg selv en aktualitetens mann.

I tillegg har de laget en av tidenes jævligste og groteske låter i form av Bleed - positivt ment.
Meshuggah låter i all hovedsak som soundtracket til en forjævlig verden der det kun finnes maskiner. Vi sees på den andre siden.


Hva synes du om Meshuggah?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Bloggen Kim von Klev er en del av Kim von Klev-bloggene