onsdag 10. februar 2010

Lama



I kveld er det tid for mer post-rock! Jeg er nemlig inne i en tung post-rock-fascinasjonsperiode nå. Det har du sikkert skjønt allerede, ettersom jeg har preiket om The Low Frequency In Stereo og The Album Leaf de siste to ukene.

For ja, Lama er fisefin, norsk post-rock av høy kvalitet. Det begynte egentlig som et soloprosjekt til Nils Martin Larsen, som er en ungfole og tidligere medlem i Jaga Jazzist. Jeg har hørt minimalt på førstealbumet til Lama, Guidebook To Lamaland, fra kjempetidlig i fjor, men det låter ganske så mye som electronicajazzen til Jaga Jazzist.
Derimot har jeg hørt kjempemye på Look What You Made Us Do, som kom ut 9 måneder etterpå. Denne gang med nytt sound, i form av ganske dyster og storslått post-rock, samt at Lama ikke lenger var et soloprosjekt, men et ordentlig band. Det er likevel ikke sånn kjempeulik jazzrocken på What We Must til Jaga Jazzist. Ekstremt fine saker, uansett.

Lama er et sånn band som ikke liker å låte likt, så lydbildet holder på å endres en andre gang, mot det han selv kaller mer rett-på-sak og vokalbaserte saker, dog storslått. Første smakebit av det kommer i april, i form av en slags EP / stor singelsak. Er spent uansett.

Men alt i alt, Look What You Made Us Do er kjempesaker. På tide å bli dyster og bipolar.

Lytt.

Hva synes du om Lama?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Bloggen Kim von Klev er en del av Kim von Klev-bloggene