fredag 8. januar 2010

Fontän


Her en fin sak jeg nylig snublet over, Fontän.

Fontän er et tomannsband fra Göteborg, Sverige, utrolig nok, ettersom det høres ut som det er minst fem medlemmer i dette bandet.

Fontän er egentlig en sånn småsnodig sak, iblant høres det litt ut som gammal Röyksopp, groovy svevende riff, pluss en hel haug med gitar og soloer av nevnte instrument.

Disse to svenskene gav i høst en gang ut et fisefint album ved navn Winterhwila. Jeg antar at det er slags snodig staving av vinterhvile. Og på en måte beskriver det dette nydelige albumet svært godt.

Fontäns musikk er mørk, avslappende og uten vokal (untatt Early Morning), men samtidig som musikken er ekstremt laidback, så er det masser av helt nydelige, dansbare elektroniske riff.
Fontän er egentlig en sånn småsnodig sak, det kan egentlig minne litt om gammal Röyksopp, i den forstand at det er avslappet electronica, med riff av høy, høy kvalitet.
Men så har denne duoen gjort et nydelig grep på musikken. De har kjørt på med tonnevis av gitar, og en hel haug med soloer av nevnte instrument. Det låter helt nydelig.

Dette burde fungere helt nydelig som soundtrack til en sjuk syretrip, med tanke på at musikken er plassert i et høyst psykedelisk lydlandskap, hvor det føles konstant som at man svever, midt på natta, over en storby. Kombinert med en seig dans.

Fontän er uten tvil den perfekte blandingen av dansbar electronica og rock.


...i tillegg til å være nok et band som beviser at min gode makker Trym tar et dårlig valg når han latterliggjør meg for å like svensk musikk.

Hva synes du om Fontän?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Bloggen Kim von Klev er en del av Kim von Klev-bloggene