mandag 25. januar 2010

Grand Island



God kveld. Denne mandagen skal det bli innlegg, jeg har nemlig vært dårlig på det de siste ukene.

En annen kul sak med mandager er at plateindustrien har gjort det til en av de bedre dagene i uka. Joda, helga er knerta, men til gjengjeld blir man møtt med en stor bunke virtuelle album.

Det er selvfølgelig flere album som kom idag som er absolutt verdt en titt (samtlige er nevnt i "kommende album"-lista til høyre), og en av dem er Grand Island.

Grand Island er et fisefint band fra Norge som låter som om de er fra en sydhavshøy. En dæsj moderne indierock, en håndfull solskinnsglede, litt soul og en stor klype dansbarhet.
For ikke å glemme det faktum at de bruker masse banjo.

Banjoen er forøvrig drevet av en av de to brødrene som leder bandet, med andre ord Espen Gustavsen med sin høyst særegne vokal og gitar og Pål Gustavsen på gitar, og selvfølgelig den elskverdige banjoen.

I dag var vi så heldige at Grand Island endelig slapp oppfølgeren til den nydelige Boys & Brutes fra 2008, ved navn Songs From Östra Knoll 1:22. Jeg har gitt den noen runder i den virtuelle platespilleren kalt Wimp, og er storfornøyd. Refrenger og låter av megahøy kvalitet. Og ikke minst - det låter som sommer. Akkurat det jeg trenger når kulda gjør meg til en halvfeit, deprimert emomidget.

En ting skal Grand Island også ha på det rene - de er flinke til å få med gjester på skiva. Både Steven Wilson fra Superfamily, Janove fra Kaizers Orchestra og Jørgen Munkeby og hans saksofon fra Shining gjester på Songs From Östra Knoll 1:22.

Lytt.

Hva synes du om Grand Island?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Bloggen Kim von Klev er en del av Kim von Klev-bloggene