mandag 4. januar 2010

Vampire Weekend

Vampire Weekend var uten tvil kritikerfavoritt numero uno i 2008.

Bandet er fire unggutter fra, selvfølgelig, Brooklyn, New York.
Hvorfor er det en selvfølge? Fordi de lager særegen indie.

Frontmann Ezra Koenig på vokal og gitar, og hans kompanjonger på gitar, trommer og bass, har gjort det fine stykket å blande tradsjonell afrikansk musikk inn i tidvis småpunkete vestlig pop, med strykere, tangenter, surfegitarer og en haug av afrikanske trommer og trommerytmer.

De har så laget et av de beste albumene i fjor, som heter Vampire Weekend. Jeg tviler heller ikke på at Vampire Weekend kan være mye grunn til at The Very Best har kjørt et lignende konsept med sitt fine debutalbum fra i år. De har til forskjell til Vampire Weekends gitarpop blandet vestlig elektropop med afrikansk musikk.

Jeg kunne kanskje spart å anbefale Vampire Weekend til etter oppfølgeren til debutalbumet kommer neste mandag, men hvorfor ikke få deg til å elske Vampire Weekend allerede nå, så kan du glede deg til mandag?

Vel, nå har det seg slik at selv om det er deiligst og mest spennende å åpne gavene på bursdagen, så har Vampire Weekend lastet opp hele andrealbumet deres, Contra, på deres Myspace.
Etter å ha hørt singlene et par ganger tidligere, og hørt gjennom hele skiva en gang nå - den er god, selv om de kanskje gjør noen litt sinte ved å ha tatt i bruk litt synther.

Det er mulig jeg også skriver en anmeldelse av skiva i løpet av neste uke, når jeg har fått hørt på den i annet enn den bedritne lydkvaliteten Myspace har å tilby.

Vampire Weekend er digg, spesielt hvis du er en av dem som hater vinter. Da er det bare å høre på spillelista nedenfor and feel ze zummer.


Hva synes du om Vampire Weekend?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Bloggen Kim von Klev er en del av Kim von Klev-bloggene