søndag 31. januar 2010

Enslaved



Hurra for metallsøndag! Idag passer det perfekt, for i går fikk jeg gleden av å overvære det sjuke ritualet en konsert med Shining er, bandet som gjorde forrige søndag brutal og jævlig. Anbefales på det sterkeste hvis dere har muligheten. Bare husk ørepropper.

Denne søndagkvelden skal stå i Enslaved sitt navn. Med snart tyve år på baken har de gått fra å være et ganske viking-fokusert blackmetalband, da de to hovedmedlemmene Ivar og Grutle var 13 og 17 år gamle, til å bli Norges kanskje desidert beste progressive metalband. Svartmetallen sitter likevel igjen i form av klassisk gurglevokal (det er mye ren vokal også, ikke fortvil) og et sjukt mørke. Likevel låter de langt koseligere på sin seneste og beste skive, Vertebrae, som ble kåret til årets beste album av metallblekka Terrorizer Magazine da den kom i 2008. På Vertebrae er det tonnevis med typiske progmetalharmonier, en nydelig, svevende og mørk atmosfære, knallgode riff og låtkonstruksjoner av massiv kvalitet, i tillegg til skitgode gitarsoloer. Det hele låter som et Pink Floyd fra en annen dimensjon, der de spiller black metal. Ikke dumt.

Dermed er det godt å vite at de fem vestlandskarene koser seg i studio nok en gang, og holder på å spille inn et nytt album. Jeg gleder meg som en kid.

Lytt.

Hva synes du om Enslaved?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Bloggen Kim von Klev er en del av Kim von Klev-bloggene