tirsdag 19. januar 2010

Jaga Jazzist

jagajazzist0121.jpg
Jaga Jazzist er noe av det bedre som har skjedd norsk musikk. Ever.

Bestående hovedsaklig av de to mesterhodene og brødrene ved navn Lars og Martin Horntveth har Jaga Jazzist siden midten av nittitallet laget flere av de bedre albumene det siste tiåret på norsk jord - dette inkluderer blant annet The Stix og What Me Must.

Så, tid for litt trivia før vi går videre. Både Martin og Lars spiller også i det nydelig norske superorkesteret The National Bank.
Kanskje enda kulere trivia: Ravi, ja, gingermidgeten med slitsom stemme, var med på å grunnlegge Jaga Jazzist. Der spilt han tangenter til han sluttet rundt tusenårsskiftet. Sannsynligvis stakk han fordi Jaga Jazzist, til tross for å være et genialt band, har så mange kloke og dyktige medlemmer (ca. 10 stort sett) at de visstnok har en tendens til å krangle helt ekstremt mye.
Og ifølge et sitat på Wikipedia (uten referanser vel og merke) så elsker The Mars Volta dette bandet. Sier sitt.

Jaga Jazzist lager som navnet tilsier - jazz. Vel, egentlig ikke. Dette er såpass eksperimentell jazz at det først og fremst er tungt jazzinspirert electronica med en gigantisk gjeng fantastiske instrumentalister, eller rock, alt ettersom hvilket album man går etter. Det skal også merkes at det er null vokal å finne i dette bandets musikk, bortsett fra litt koring en gang iblant. Før du stikker av sted i skrekk - Jaga Jazzist er fantastisk og ekstremt storslått.

Jævla Jazzist Grete Stitz, som bandet først het, slipper nytt album på mandag neste uke - kalt One-Armed Bandit. Det albumet har jeg ventet på og gledet meg iherdig til de siste månedene.
Jeg tar anbefalingen av bandet nu - fordi jeg har promoutgaven av albumet, og skal skrive en anmeldelse av albumet mot slutten av uka for Musikknyheter.no.
Jeg kan røpe såpass - albumet er av ekstremt høy kvalitet.

Vel, på tide å lytte og bli kjent med dette magiske eksperimentelle jazzorkesteret.


Hva synes du om Jaga Jazzist?

1 kommentar:

 
Bloggen Kim von Klev er en del av Kim von Klev-bloggene