tirsdag 5. januar 2010

Karin Park

karinparkiskjult142028a.jpg
Denne kvinnen var tidligere på totusentallet enn koselig søtpoppike som Marit Larsen. Nå har hun fått en spiss, sort hårklipp og blitt kjølig og mørk. In a good way.

Altså, Karin Park har gitt ut tre album, et i 2003, et i 2006, og et i 2009.
Men på de to første albumene var hun som sagt den typiske söete piken som lager koselig singer/songwriter-pop.

Men når hun skulle lage den tredje skiva fikk hun med seg Fredrik Soroea (den sexy apemannen fra Datarock) til å produsere albumet, døpt Ashes to Gold, for så å lage kjølig og mørk electropop i stedet.

Ikke at jeg har hørt særlig på Karin Park før Ashes to Gold, og derfor burde ikke kjøre så mange flere sammenligninger - men det er en helsikes god electropopskive.

Låtene er fengende og ganske kjappe, synthlydene er av øverste klasse, frøken Parks særegne vokal er ypperlig, og en liten godbit for trommemaskinhaterzene - hennes bror David spiller trommer, han spiller både godt og interessant, pluss at han spiller live.

Og Karin Park + band (broren på trommer) har i høst, og muligens fortsatt, varmet opp for Datarock. Sannsynligvis som takk for å ha gitt ut på Datarocks plateselskap og hjulpet til med å lage en ypperlig svensk/norsk skive.


Dermed kan jeg si at det var en liten flause å ikke ha hatt albumet hennes med på pollen for beste norske album. Onskuld.

Hva synes du om Karin Park?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Bloggen Kim von Klev er en del av Kim von Klev-bloggene