onsdag 20. januar 2010

Musikknyheter: Motorpsycho - Heavy Metal Fruit


Jeg har anmeldt Heavy Metal Fruit av Motorpsycho (les mer om bandet her), som kom på mandag denne uken, for Musikknyheter.no.


Et av Norges aller beste rockeband er tilbake med sitt tredje album på mindre enn to år. Selv om Motorpsycho alltid leverer i toppklasse med sine album, så er det likevel overraskende at Heavy Metal Fruit leverer knallbra med tanke på den tette produksjonen av skiver.

Heavy Metal Fruit er muligens den bedre sammenlignet med Child of the Future som kom så kort tilbake som august. Da er det godt at den er langt mer tilgjengelig for folk enn hva Child of the Future, som kom utelukkende på vinyl.

Et kjennetegn for Motorpsycho er deres store, varierende lydbilde. Det er alt fra ekstremt jazzete og psykedelisk instrumentalisering, tung ballerock til klassisk rock med trivelig vestkystkoring. Heavy Metal Fruit har tatt alt dette fra bandets karriere, og sydd det sammen til et enkelt album. I flere tilfeller på Heavy Metal Fruit har bandet også gått tungt progressive veier og innkorporert hele denne sjangerbredden i en og samme låt.

Det kanskje beste og mest åpenbare eksempelet på dette er det helt fantastiske avslutningssporet Gullible’s Travails, som tross sin lengde på 20 minutter aldri har et kjedelig øyeblikk – og beviser at Motorpsycho selv etter over tyve år sammen fortsatt er en massiv og relevant bauta i norsk rock.

Selv om det er en stor bunke av disse psykedeliske og jazzete instrumentalpartiene på Heavy Metal Fruit, så har bandet og co-produsent Kåre Vestrheim fått til å produsere skiva såpass godt, slik at disse blir verken særlig kjedelige eller altfor langdragne. Man merker rett og slett ikke at flere av låtene er over ni minutter.

Åpningssporet Starhammer starter som et minutt med stillhet, for så å slå deg vennlig i ansiktet med et knallheftig og nydelig stonerriff.

Det eneste på Heavy Metal Fruit som ikke funker optimalt er den betydelig korteste låta, Close Your Eyes, som er en rolig pianolåt, og fremstår mer som et slags pausespor enn noe annet.

Totalt sett er Heavy Metal Fruit nok et bevis på at Motorpsycho fortsatt er både gode låtskrivere og dyktige med instrumentene sine, i tillegg til å kunne koke sammen riff av internasjonal toppkvalitet, til tross for at gitarist Snahs skjegg som pryder coveret har blitt grått.

For å se hvilken karakter jeg gav Heavy Metal Fruit - trykk her.

Heavy Metal Fruit på Spotify.


Hva synes du om Heavy Metal Fruit? Hva synes du om anmeldelsen?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Bloggen Kim von Klev er en del av Kim von Klev-bloggene