søndag 17. januar 2010

Kylesa

Tydeligvis er metallsøndag blitt en tradisjon, men det er få ting som funker så bra sammen som grå søndager og noe nydelig metall.

Jeg har nevnt tidligere at Baroness er litt som lillebroren til Mastodon, de låter ganske likt, er gode venner og er ikke like kjente. Vel, jeg har nå snublet over en enda yngre og mindre kjent bror av de to. Kylesa.

Som de to andre bandene er de også fra sørstatene og spiller den samme seige sørstatsmetallen ved navn sludge.
Selv om Kylesa også lager nydelige hardcoreinspirerte, seige metallåter, så er det til forskjell kanskje enda mer psykedelisk rock-inspirasjon her enn i de to andre nevnte. Kylesa sitt lydbilde er langt mer svevende - mye takket være flere lag med ambient gitarer, keyboard og sampling, i tillegg til de nydelige gitar- og bassriffene som ligger i front. For ikke å glemme Grizzly-skrikene som er mye grunn i min elsk for sjangeren.

Så topper du dette med tre vokalister, i form av én bassist, og to gitarister, deriblant noe så awesome og sjeldent som en kvinnelig gitarist. De to resterende medlemmene er begge trommiser, noe som skaper en helt nydelig kompakt og dekkende tromming i bandets lydbilde.

Baroness og Mastodon er begge gode venner med Kylesa, slik ekte brødre skal være. Vokalisten i Baroness har blant annet malt coveret til Kylesa sin nydelige skive Static Tension fra i fjor, og Mastodon har invitert dem med på turné.

Kylesa har brakt den nydelig sludgemetallen videre - denne gang blandet med tung psykedelia.


Hva synes du om Kylesa?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Bloggen Kim von Klev er en del av Kim von Klev-bloggene