onsdag 23. juni 2010

SiN



Hurra! Barndomsvenner har endelig gitt ut plate med sitt barndomsprosjekt.

Det har seg nemlig slik at Marius Hagen fra nydelige Team Me og et middels rockeband ved navn Jaqueline og Tord Øverland fra The Wombats (et band som følger den store post-Arctic Monkeys trenden med generisk, britisk post-punk. Ikke verdens beste band, men langt bedre enn for eksempel The Kooks). Så, ja. Det er en nordmann i The Wombats.

Vel, tross i, eller kanskje som en konsekvens av, at dette er et ti år gammelt prosjekt til det som nå er to unge menn, så har SiN en slags barnlig (ikke barnslig) evne til å eksperimentere og la kreativiteten strømme ut i øregangene.

Selv om dette egentlig har en slags basis i en slags popmusikk/indierock-duppe, så er det smurt storslagne arrangementer med koring, strykere og horn rundt, i tillegg til gamle, analoge synther og trommemaskiner.
På det viset kan det minne om flerfoldige fine band som blander storslått pop med rock og elektronikk, som Mew, Efterklang, mens den skitlyse og androgyne vokalen sammen med barnekor sender tankene i retning av Passion Pit, i tillegg til at post-rock-elementene får en til å referere til The Album Leaf og Soup. Jævlig mange referanser, men det betyr ikke at SiN låter som noe middels oppkok på ting vi har hørt før - dette er egenartet og faen så fint.

Glemte jeg å nevne at begge to er fra Elverum? ...og at debutplata SiN kom på mandag?

Lytt i Spotify.

Lytt i Wimp.

Lytt i Myspace. (A Romantic Dinner For Three, It's Up To You)

Musikkvideo: A Romantic Dinner For Three


En annen gladnyhet: et av Norges aller, aller, aller, aller beste musikalske prosjekter, Röyksopp, delte idag ut nyheten at den neste plata deres Senior, kommer 13. september. Mens den forrige (Junior), inneholdt electropop blir denne full av langdradd, semi-ambient instrumentalelectronica. Gleder meg. I tillegg kommer sannsynligvis favorittbandet mitt, Radiohead, med plate før året er omme. Ikke nok med dét: (gamle nyheter coming up) Arcade Fire slipper plate 2. august. For en jævlig fin platehøst det blir. Nok av stoff for min blogg med andre ord.

Neste gang blir det poppete folk/alt.country/solskinnsrock fra en amerikansk pike.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Bloggen Kim von Klev er en del av Kim von Klev-bloggene