onsdag 9. desember 2009

The Mars Volta

trwas21625572.jpg
The Mars Volta er et av moderne rocks aller mest amazing progressive orkestre. Iblant kan det likevel diskuteres om de iblant er litt for progressive. Det skal sies at det kan bli litt døvt når halvparten av enkelte spor iblant bare er smått psykedelisk lyd fremfor musikk, men når de faktisk spiller musikk er de en amazing gjeng med tynne søramerikanere. Vel, de to hovedmedlemmene er ihvertfall det, Omar Rodríguez-López og Cedric Bixler-Zavala.
Fram til det forrige albumet spilte en av nåtidens flottere trommiser i bandet, Jon Theodore, som er medlem av Rage Against The Machines Zach de la Rochas sideprosjekt, One Day As A Lion.
Det kanskje mest imponerende er kanskje likevel at gitaristen i Red Hot Chili Peppers er et slags studiomedlem, så han spiller ikke med bandet live.
I god jazzete ånd er de omtrent ti medlemmer i bandet.

Musikken i seg selv er ganske søg, småpsykedelisk progrock med hint av latinomusik, jazz og masse annet awesome shit. Pluss Omars sjuke gitarspel og titalls gitarsoloer per låt og Cedrics lysemannevokal, som all annen høy, lys mannevokal kiler på skrotum.


Helt til slutt vil jeg dra en bekostningsliner som angår The Mars Volta:
- Hva er det mest planetfiendtlige bandet? The Mars Volta.

Hva synes du om The Mars Volta?

1 kommentar:

 
Bloggen Kim von Klev er en del av Kim von Klev-bloggene