lørdag 26. desember 2009

Fuck Buttons

Fuck Buttons er noe så fantastisk som knalltung, progressiv electronica.

Disse to engelskmennene har på to album laget en del låter på omtrent ti minutter, som sakte men sikkert bygger seg opp med sjuke mengder støyete synther i flere lag. Det går fra nærmest ingenting til noe helt sjukt intenst og deilig.
Det låter som en dude i Dagbladet skrev, "Röyksopp fra helvete". Og det kan passe, ihvertfall hvis man ser på downtempo-låtene til tidlig Röyksopp, som for eksempel A Higher Place, så er det vakre og koselige der byttet ut med knallmørkt, tungt elektronisk støy. Det er likevel fortsatt like sakte.

De har gitt ut to album, Street Horrrising i 2007 og Tarot Sport fra i år, begge møtt med en masse bra anmeldelser. Den største forskjellen fra de to albumene er egentlig at de har fjernet de intense skrikene fra førsteskiva, som gjør førstesporet der, Sweet Love For Planet Earth, til en nydelig, dog jævlig sak.

Dessverre kan jeg ikke dele noen Spotify-spilleliste, av den enkle grunn at Fuck Buttons ikke er på Spotify. Jeg er ganske sikker på at jeg ikke har gjort noen anbefaling som er utelukkende utenfor Spotify tidligere. Ikke av den grunn at jeg synes Spotify er det beste som har hendt verden, men fordi Spotify er noe omtrent alle har, og lydkvaliteten er hakket høyere enn både Myspace, og ikke minst, grøss, Youtube-videoer.

Men fordi Fuck Buttons som sagt ikke er på Spotify, så er det akkurat saker som det der dere må ta til takke med. Og det blir mer av dette fremover. Band blir ikke nødvendigvis bedre fordi de er på Spotify, jeg hører masse på band som ikke er å finne der. So be prepared. Bra musikk fortjener et lytt uansett, såfremt det ikke er fra en mobiltelefonhøytaler.

Lytt på Sweet Love For Planet Earth på Myspace.


Surf Solar, fra Tarot Sport, som dessverre bare er i singelformat på Myspace. Dette er kanskje Fuck Buttons mesterverk numero uno. Må lyttes til.


Olympians, nok et høydepunkt fra Tarot Sport.

Hva synes du om Fuck Buttons?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Bloggen Kim von Klev er en del av Kim von Klev-bloggene