mandag 7. desember 2009

Tellusalie

Tellusalie har blitt regnet som et band med store musikalske kvalieter, som har fått lite igjen med tanke på popularitet. Og det kan jeg skrive under på. Med deres tredje album, The Man Across The Fountain har de laget høykvalitets countryrock, og jeg har ikke hørt navnet deres før nå. Vel, bortsett fra et par Lydverket Radio-reportasjer tidligere i år, hvor man fikk høre albumet bli spilt inn i rommet som visstnok skal ha landets beste akustikk, en biblioteksaula somewhere in Østfold (gidder ikke sjekke info, hodehuskeresearch funker fætt).

I tillegg har Knut Schreiner / Euroboy /en av Cavemennene produsert skiva, og frontmannen i bandet er lillebroren til Tommy Tokyo.
Nok funfacts.

Det er melankolsk, vakkert og nydelig høstete. Passer greit med tanke på at coveret er en "fyr" som feier løv. Det er ikke bare sakte saker, flere låter, blant annet Nothing Gets In går hakket kjappere og er hakket hardere enn de softeste sakene. Og ikke minst, vokalisten, Ole Jørgen Ottosen er fryktelig dyktig. Håper virkelig de får den anerkjennelsen de fortjener nå.

Det kan sies at dette ikke er revolusjonerende musikk, det er gammal musikk spilt av relativt unge karer. Men vakkert er det. Og det er det aller, aller viktigste, av nesten alt i hele verden.


Hva synes du om Tellusalie?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Bloggen Kim von Klev er en del av Kim von Klev-bloggene