fredag 25. desember 2009

Mastodon

mastopromo2091.jpg
Endelig tid for noe metal igjen!

Mastodon er et av de aller beste, og mest lovende nye metalbandene fra USA. (merk. New Wave of (Shitty) American Heavy Metal) Ikke mye å skryte av derfra for øyeblikket - Avenged Sevenfold, Slipknot, Linkin Park og Disturbed er alle rævlige møkkaband som får sart, tørr hud til å smuldre av kroppen min for så å skape intense smerter.

De fire karene i Mastodon har derimot gitt ut fire utelukkende gode skiver, den ene bedre enn den forrige. Og der kommer vi til et viktig poeng. Mastodon har gitt ut det som høyst sannsynligvis er årets beste metalskive, Crack the Skye. Nydelig sak.
Rent sjangermessig opererer Mastodon innen den nydelige metalsjangeren kalt sludge metal, som er en seig og skitten sumpaktig metalform som blander hardcorens intensitet og energi sammen med doom metalens teft for nydelige riff, og skaper de vakreste saker. Mastodon har i tillegg gjort det hele om til noe ganske så progressivt i tillegg, spesielt på Crack the Skye, men uten å gjøre det verken for pompøst eller særlig forvirrende.

Men det kanskje vakreste er slødsjmetallens vokalform. For når andre tyngre metalformer kjører ormtunge-, hekse- eller knurrevokal, så kjører sludgemetallband på med nydelige sinte brøl.
Se for deg følgende: En tømmerhugger med verdens bredeste skuldre står i barskogen. Der møter han en bjørn. Han skriker alt han kan rett før han planter den halvannen meter lange øksa i skallen på bjørnen. Slik låter det når Mastodon synger.

Dermed passer det også godt tekstene til Mastodon er satt til temaer om gamle, brutale krigere. Det andre studioalbumet deres, Leviathan, handler nærmest utelukkende om Moby Dick - den sagnomsuste hvite giganthvalen.

Et av årtiets beste metalband. Må studeres nærmere.


Hva synes du om Mastodon?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Bloggen Kim von Klev er en del av Kim von Klev-bloggene