lørdag 12. desember 2009

Them Crooked Vultures

Ettersom jeg har skrevet masse om Them Crooked Vultures før deres selvtitulerte album kom i begynnelsen av november, en av årets beste råkkeskiver, så var det på tide å pimpe albumet nå som det endelig har kommet og vist seg å være awesome.
Men, det er muligens ikke det mest imponerende. Det som kanskje er mest imponerende er medlemmene.

Følgende talenter spiller i bandet;
Josh Homme, fra verdens beste stoner rock-band, Kyuss, som også er mannen bak det noe mørke hardrockorkesteret Queens of the Stone Age.
Dave Grohl, trommisen fra Nirvana, Foo Fighters' frontmann, og som også spilte trommer på Queens of the Stone Ages muligens beste skive, Songs For The Deaf.
John Paul Jones, bassist, organist og masse-annet-ist fra det utrolige Led Zeppelin.
Med disse menneskene i samme band kan lite gå galt.

Musikken de har kokt sammen låter som et lysere og mer klassisk rock-ish Queens of the Stone Age. Det minner om Queens of the Stone Age mye på grunn av Josh Hommes umiskjennelige vokal, men også fordi det er noe komplisert hardrock bygget på råflotte gitarriff. Pretty much Led Zeppelin meets Queens of the Stone Age.

Det skal sies at gamlingen på bass og keyboard havner litt i bakgrunnen nettopp fordi han spiller bass og keyboard, spesielt når låtene setter gitar og trommer i fokus, men han har høyst sannsynlig vært en like viktig del som alle de andre medlemmene i låtskrivingsprosessen.

Dette er rock med ekstremt høy kvalitet på trommingen, riffene og låtene i seg selv.


Hva synes du om Them Crooked Vultures?

Jeg hadde høyst sannsynligvis skrevet en skikkelig anmeldelse av skiva hvis jeg ikke hadde hatt en "blågpause" når den kom ut, slik jeg har gjort tidligere med blant annet Arctic Monkeys' siste.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Bloggen Kim von Klev er en del av Kim von Klev-bloggene