torsdag 31. desember 2009

Grizzly Bear

Disse fire ungfolene har laget et av årets beste album - Veckatimest.

Med tanke på at de lager småkompleks indie er overraskelsen ekstremt liten at de er fra Brooklyn, New York. Jeg mener det må være en eller annen slags konspirasjon rundt det der at omtrent all amerikansk, småkomplisert indierock kommer fra akkurat den bydelen i New York.

Uansett.
Nok en gang må det beklages til gamle fans, jeg har ikke hørt særlig på de to forrige albumene til Grizzly Bear. Men det skal settes av tid snarest til lytting av gamle saker straks. Som en trøst har jeg hørt masse på Veckatimest.

Først og fremst fordi det er et helsikes godt, småkomplisert popalbum. En del indie-haters får vondt i magen av "alle indiebandene som ikke kan spille instrumentene sine". Vel, først og fremst - hold opp med det. Som jeg pleier å si: "Kvalitet kommer i mange former og fasonger." Men før du slutter med det, hør på Grizzly Bear, fordi de kan spille instrumentene sine i tillegg til at de kan skrive nydelige låter.

Låtene på skiva er smått psykedeliske /sykadeliske folkpoplåter, med masse instrumenter, og menn som synger så vakkert at selv den største homofob skulle bli lettere forført av disse söete karene.
Iblant er låtene bittegrann kjappe, som den mest tilgjengelige låta på skiva, Two Weeks, eller ganske rolig som låten på sporet etter, All We Ask.
Veckatimest låter litt som man har tatt en typisk singer/songwriter-skive med ensom mann + hans akustisk gitar, noen vil kanskje kalle akkurat dét definisjonen av gørr, men så har man gjort det fine og lagt til en haug med instrumenter, masse elgitar, trommer og bass, vendinger og masse annet kos for å varme hjerter enda mer.

I motsetning til en del andre hipsterindieband fra Brooklyn, så skulle dette være mye lettere å like, og det låter mye mer naturlig. På tide å trekke linjer til bandet som låter som de har spilt inn albumet sitt i skogen - Fleet Foxes.

Desverre er ikke Veckatimest på Spotify, men de to andre skivene er der, hvis noen skulle vært interessert. Så her følger låter tatt fra YoTube.

Two Weeks, fra Veckatimest.

Southern Point, fra Veckatimest.

Ready, Able, fra Veckatimest.


While You Wait For The Others, fra Veckatimest.

Hva synes du om Grizzly Bear?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Bloggen Kim von Klev er en del av Kim von Klev-bloggene