torsdag 17. desember 2009

Major Lazer

Major Lazer er et samarbeidsprosjekt mellom produsentene til M.I.A., kvinnen som blant annet samplet The Clash og lagde den awesome sangen Paper Planes. Deres navn er Diplo og Switch.
Det har seg nemlig slik at selv om Major Lazer en slags feit samling av det meste som går under "svart musikk", basert i Jamaica, så er både Diplo og Switch to hvite sveklinger av noen DJs.

Major Lazer i seg selv er en slags tegneseriekarakter, som er en Jamaicansk kommandosoldat som visstnok mistet armen sin i en slåsskamp med zombier i 1984, og har siden satt en lasergønner i dens plass. For det må sies, musikken og det som ligger bak den må ikke tas for seriøst. Jeg liker å kalle slikt for "gjønemusikk", det er bra musikk og fokuserer på musikken, mens det kan være hint av humor plantet i den. Derimot er det viktig å merke seg skillet på gjønemusikk og humormusikk. Humormusikk er høyst sjeldent annet enn pur drittmusikk, og fokuserer først og fremst på pubertale drittekster om tissemenn og bæsj. (hinthint Luxus Leverpostei)

Som nevnt tidligere, det er en slags samling av flere svarte / Jamaicanske sjangere, og det er dermed vanskelig å stappe skiva i noen sjangerbås. Man finner både hip-hop, reggae og dancehall på dette albumet fra i år kalt "Guns Don't Kill People ...Lazers Do".

Så, ta av deg alle klesplagg, dans hvis du har null selvrespekt, og ikke minst...


Legger med musikkvideoen til Hold The Line, en nydelig, og ikke minst fryktelig obskur tegnefilmsak.

Hva synes du om Major Lazer?

2 kommentarer:

  1. major lazer er ganske lattis. De har jo nokså bra låter, med mildt sakt noen rare musikkvideoer. men det er det jeg elsker de for. m.i.a og paper planes. the clash!:)

    - er det greit jeg linker opp deg på min blogg?

    SvarSlett
  2. Glemte vekk den der, skal putte med en av videoene, de er jo et kapittel for seg selv.

    Og ja takk, det hadde vært fisefint hvis du har lyst til det :)

    SvarSlett

 
Bloggen Kim von Klev er en del av Kim von Klev-bloggene