fredag 18. desember 2009

Skambankt

skambankt11fotografpaal.jpg
Om ikke Norges råeste bandnavn, så er Skambankt uten tvil Norges råeste norskspråklige hardrockband.

Det virker kanskje tullete å skulle anbefale Skambankt, ettersom de er et ganske så kjent norsk band, men det er alltid en mulighet for at noen har bodd i en hule og ikke kjenner til bandet. De fortjener uansett en anbefaling på lik linje med alle de andre bandene jeg har satt som nominert til årets beste norsk album på pollen til venstre.

Det kanskje mest kjente medlemmet i Skambankt er gitarist og vokalist Ted Winters / Terje Winterstø Røthing, som spiller gitar og oljefat i Norges muligens beste orkester, Kaizers Orchestra.

Skambankt har på fem år gitt ut tre skiver, og én EP, vel og merke, alle fire er en ganske så nydelig mikstur av klassisk rock 'n' roll, hardrock og punk, med fine referanser til band som Motörhead og AC/DC.
Det selvtitulerte debutalbumet er nok det den gamle fansen regner som ordentlig Skambankt, ettersom bandet over tid har kjørt litt mer tilgjengelig og melodiøs hardrock, men det største veiskillet er nok likevel tekstene. Den første utgivelsen er i god pønkerånd en skive med ekstremt sinte venstreradikale tekster. Og nydelig er det.

Mannen som klarte å få liv i bloggen igjen helt på tampen av november, Thomas Netland, liker visstnok ikke den siste Skambankt-skiva, Hardt Regn, sannsynligvis fordi han hater kapitalister og vil høre på musikk med det samme hatet.
Jeg derimot liker den ganske så godt, men jeg tror nok i all ærlighet at jeg får mest reis av den ekstremt høye riffaktoren på førsteskiva, selv om den kan bli litt monoton i lengden.

Uansett, så eier Skambankt gamle, inntørka kuruker.

Lytt. For faen.

Hva synes du om Skambankt? Hva synes du om Hardt Regn?

1 kommentar:

  1. Kudos til Kim for å nevne meg i bloggen. Takk <3<3<3
    Og det er sant, jeg har virkelig ingenting til overs for Hardt Regn.

    SvarSlett

 
Bloggen Kim von Klev er en del av Kim von Klev-bloggene