tirsdag 22. desember 2009

John Olav Nilsen & Gjengen

johnolav011.jpg
Vi begynner å nærme oss slutten av 2009, og da kan det være viktig å ta med årets norske kritikerfavoritt - John Olav Nilsen, og gjengen hans.

John Olav kan kanskje til en viss grad kalles for Norges nye Jokke. Dette fordi han er en arbeidsledig, alkoholiker (ihvertfall tidligere) deprimert, fattig fyr fra et grått strøk (Loddefjord) i Bergen. Som skriver tekster på sitt eget språk om å være en deprimert og arbeidsledig fyllik.

For uansett hvor mye ros John Olav får for albumet sitt, så er det viktig at han sannsynligvis er en ganske ubrukelig fyr når det gjelder å skrive melodier, for den jobben har "Gjengen" tatt seg av.

Musikalsk kan det også sammenlignes litt med gamlefar Jokke. Det er ganske så skittent, akkurat som temaene i tekstene, men i motsetning til Jokke er det hakket mer emosjonelt og melodisk.
Det skal sies at ingen av medlemmene i bandet er eksepsjonelt dyktige i det de gjør. Men det er noe vakkert med at hele pakka er gjort like skittent og enkelt som de vakre tekstene til John Olav. Nydelig "gatepop", slik de selv kaller det.


Hva synes du om John Olav Nilsen & Gjengen?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Bloggen Kim von Klev er en del av Kim von Klev-bloggene