lørdag 13. mars 2010

BLK JKS



Jeg lovte innlegg på laurdagen. Og da blir det innlegg på laurdagen. Som jeg også lovte skal det bli et sørafrikansk band som minner om det amerikanske latino-progorkesteret The Mars Volta.

BLK JKS er en gjeng karer fra LANDET, og ikke REGIONEN Sør-Afrika. Et viktig skille. Ettersom Sør-Afrika fremstår som det mest vestlige av afrikanske land, har det her blitt gjort motsatte grep av det Brooklyn-jævler som Vampire Weekend har gjort. Mens de har sittet med vestlig musikk i grunn, så har de hentet sjukt med inspirasjon fra Afrika. BLK JKS har gjort det stikk motsatte, og hentet inspirasjon fra band som TV on the Radio og The Mars Volta. Ikke akkurat megavestlig musikk de heller, men du skjønner tegninga.

De gav ut sitt debutalbum i fjor, ved navn After Robots. Når jeg tenker over det, ja, så låter vel dette kanskje litt post-futuristisk. Hva nå enn det skal bety.

Her blir vi med andre ord servert bittelitt afromusikk blandet med en hel del progrock, jazz og indie. Fint er det, og låter fryktelig lite afrikansk i grunn. Med Lakeside har de også laget en av fjorårets flotteste låter. En semi-bragd i seg selv.

Lytt i Spotify.

Lytt i Wimp.

I morgen, slik jeg nevnte i går, er det tid for metallsøndag. Morgendagen skal dermed bli viet til karene bak årets sålangt beste utgivelse. Sees, pusekatter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Bloggen Kim von Klev er en del av Kim von Klev-bloggene