tirsdag 30. mars 2010

Pantha du Prince



Tirsdag. Jeg lovte tysk techno, og tysk techno skal det bli. Jeg håper at noen finner slike lovnader over middels skremmende. For det høres ut som noe helt rævlig, ihvertfall i mine ører.

Pantha du Prince er på ingen måte skremmende. Prosjektet består av en enkelt tysker, som nylig gav ut en helt strålende skive ved navn Black Noise. Og ikke la deres skremme av bruken av begrepet "techno", her er det snakk om "det utvidede technobegrepet", slik vi kjenner det utvidede tekstbegrepet fra nårsktimene. Minimalistisk techno, min venn.

Denne herremannen har samplet masse naturlige lyder, og lagt dette oppå ganske lavmælte technorytmer, noe som har gjort at dette låter som ekstremt organisk, dog svært mørk, elektronisk musikk, som med vår kjære Fever Ray.
Det  må sies at flere av låtene er relativt utilgjengelige, mye på grunn av et lydbilde uten vokal, og lange låter, dog med et fint driv. Derimot har han fått med seg Panda Bear fra Animal Collective til å sjunge på platas kanskje beste låt, Stick To My Side. Amazing musikk. Kos deg.

Lytt i Wimp.

Lytt i Spotify.

Lytt i Myspace. (Anbefalt: Lay In A Shimmer, The Splendour)

Musikkvideo: Stick To My Side (Edit)


I morgen: blodfersk norsk electrorock.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

 
Bloggen Kim von Klev er en del av Kim von Klev-bloggene