onsdag 3. mars 2010

Elephant9



Du liker Motorpsycho? Selvsagt gjør du det.

Vel, Elephant9 er en nydelig norsk supergruppe bestående av vår gode venn Torstein Lofthus fra Shining på trommer, Nikolai Eilersten fra Bigbang på bass og fyren i midten ved navn Store Storløkken, fra orgelbandet Supersilent. Sistnevnte spiller ikke gitar i Elephant9, som det kanskje ville vært naturlig å gjette, men nemlig orgel.

Hvorfor bringer jeg inn Motorpsycho? Vel, som et av Norges aller beste band har Motorpsycho kjørt en hippierock-revival, med sin psykedeliske, jazzete og progressive rock. Det stinker 60- og 70-tall av Snah og hans venner. Det gjør det samme av de tre karene i Elephant9. De gav nettopp ut en fisefin skive ved navn Walk The Nile som beveger seg i akkurat samme retrolandskap, men til sammenligning med Motorpsycho er de et instrumentalband, og kjører orgel i stedet for gitar. Ikke dumt.

Med andre ord, finn frem de siste restene du har med syre og marihuana, og...

Lytt.

Morgendagen vil bli viet til nok en norsk artist, og beklager klisjéfyllt og ekkelt uttrykk, men hun er en såkalt "popprinsesse".

2 kommentarer:

  1. Ståle Storløkken spiller i Supersilent sammen med Helge Sten. Aka Deathprod. Og de fleste med litt oversikt over Motorpsycho-diskografien vet at deathprod har vært særdeles aktiv på diverse motorpsycho utgivelser. Tredje medlemmet i Supersilent er Arve Henriksen, trompetguden fra Nordfjord. Han er kjekk

    SvarSlett

 
Bloggen Kim von Klev er en del av Kim von Klev-bloggene